DVIJE (NE)OČEKIVANE STVARI ZBOG KOJIH MUŠKARCI ODMAH POSTAJU PRIVLAČNIJI ŽENAMA

Nije tajna da žene i muškarci imaju potpuno drukčije kriterije kada je u pitanju fizička privlačnost. Cjelokupan izgled muškarca kod žena igra važnu ulogu, ali nikako presudnu.

 

 

Pokazalo je to i jedno istraživanje tijekom kojeg je ustanovljeno da dvije karakteristike mogu muškarca učiniti privlačnijim u očima žena.

 

Radi se o – glasu i mirisu. Muškarac može izgledati poput najpoželjnijih holivudskih zvijezda, ali to često nije dovoljno da ga žena primijeti, prenosi Šibenik IN.

 

Međutim, u trenutku kada progovori, to može sve promijeniti. Istraživači kažu da je glas sposoban “prenijeti” određene osobine muškarca. Tako na temelju glasa možemo osjetiti je li muškarac dominantan ili nježan, siguran u sebe ili pak skriva neke nesigurnosti te u kakvom je emocionalnom stanju.

 

Miris je druga karakteristika koja igra važnu ulogu u razvoju privlačnosti. Istraživači kažu da ljudi stoljećima prosuđuju jedni druge na temelju mirisa, a ugodan miris muškarca kod žena izaziva pozitivne emocije.

 

Akustične i olfaktorne karakteristike mogu zajedno ili u kombinaciji snažno utjecati na percipiranu privlačnost pojedinca te na stav ili poteze prema dotičnoj osobi, zaključili su.


Izvor: Hayat.ba

DVIJE (NE)OČEKIVANE STVARI ZBOG KOJIH MUŠKARCI ODMAH POSTAJU PRIVLAČNIJI ŽENAMA

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-