DEVETA GODIŠNJICA UBISTVA VEDRANA PULJIĆA: ČINJENICE SE IZOKREĆU KAKO BI SE UBICA ZAŠTITIO

Na današnji dan prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva na stadionu “Pecara”, hicem iz vatrenog oružja ubijen je navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

 

 

Iako je prošlo devet godina od tog zločina, Puljićev ubica se još uvijek slobodno kreće, a sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana, saopćeno je iz FK Sarajevo.

 

– Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio.

 

Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu – stoji u saopćenju.

 

Kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da riješe slučaj i na taj način dozvole mir svima onima koji tuguju i žale za Vedranom Puljićem.

 

– Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva – saopćeno je iz “bordo” kluba, prenosi Fena.

 

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo danas su zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetili mjesto gdje u miru počiva Vedran Puljić.

Izvor: Hayat.ba

DEVETA GODIŠNJICA UBISTVA VEDRANA PULJIĆA: ČINJENICE SE IZOKREĆU KAKO BI SE UBICA ZAŠTITIO

| Slider, Sport |
About The Author
-