DERVENTA: POKOJNICU NISU HTJELI DA PRIME U MRTVAČNICU JER NIJE GOLA!

Stamenko Ilić iz Dervente kojem je prošlog mjeseca preminula supruga našao se u šoku kada je zakupac gradske mrtvačnice odbio da smjesti tijelo njegove pokojne žene, prenosi Glas Srpske.

Spremna za sahranu

Naime, Aleksa Mikerević, zakupac mrtvačnice koja je u vlasništvu Doma zdravlja Derventa, nije dozvolio da se tijelo pokojne Ljubice Ilić smjesti u mrtvačnicu, jer je pokojnica bila obučena, zbog čega tijelo navodno ne može da se ohladi u odjeći.

– Zakupac je insistirao da je pravilo da se mrtvac skine, a pogrebnik je odbio to da učini, jer je pokojna supruga već bila spremna za sahranu”, rekao je Ilić.

Dodao je da je otišao kod direktora Doma zdravlja da se žali, ali njega nije bilo pa mu je njegov zamjenik obećao pomoć

– Međutim, kako mrtvačnicu nisu otvarali duže od sat, bio sam primoran da mrtvu suprugu zbog velikih vrućina vozim u Doboj”, rekao je Ilić novinarima.

On je istakao da je ovo sramotno ponašanje, budući da je mrtvačnica javna ustanova na koju imaju pravo svi građani.

– Naknadno se ispostavilo da je Mikereviću istekao i ugovor, i da nije imao nikakvo pravo da se tako ponaša”, rekao je Ilić i dodao da ovo nije prvi put da se zakupci ovako ponašaju prema ožalošćenima.

Od Mikerevića nije uspio da dobije izjavu, jer je na putu, ali je njegova supruga Kosana Mikerević rekla da pokojnu ženu nisu primili, jer pogrebnik Dušan Kršić nije ispoštovao pravila.

– Na ulazu ima uputstvo da se tijelo ne može unijeti obučeno, a Kršić nam već nekoliko puta dovozi obučene mrtvace. Iako smo ga upozoravali da tako ne može, jer snosimo odgovornost ako se tijelo ne ohladi, on tjera po svom”, kaže ona.

Mikerevićeva dodaje da je problem kulminirao prije mjesec, kada ih je Kršić opet pozvao i insistirao na tome da odjevenu pokojnicu smjeste u mrtvačnicu, a oni su to odbili. Ona je naglasila da sa ovim pogrebnikom imaju problema od preuzimanja mrtvačnice, i da im je u nekoliko puta slao inspekciju jer mu predstavljaju konkurenciju.

Dva broja

Međutim, Ilić je ispričao da na vratima mrtvačnice godinama stoje samo dva broja telefona bez podataka o vlasniku i nazivu firme, a kamo li pravila o kojima pričaju. U kratkom razgovoru s novinarima Glasa Srpske Dušan Kršić je rekao da je Mikerević kriminalac, te da ono što priča njegova supruga nije istina.

– Mikerević je uvezan sa opštinskim vlastima i oni ga štite, što pokazuje činjenica da u lokalnim novinama nisu htjeli da objave priču o ovom problemu”, rekao je Kršić.

Direktor Doma zdravlja Mirko Šaran kaže da je bio na godišnjem odmoru kada se dogodio incident, i da je odmah po povratku raskinuo ugovor o zakupu sa Mikerevićem.

– Mikereviću smo izdali mrtvačnicu u zakup prije nekoliko godina i uslov je bio da pruža usluge svima, a budući da to sada nije ispoštovao, raskinuli smo ugovor i raspisali licitaciju za novog zakupca – rekao je Šaran.

Dodao je da je problem izbio zbog ličnih sukoba zakupca i pogrebnika, te da je suprug pokojnice samo kolateralna šteta dvojice konkurenata.

Prvi čovjek Dervente Milorad Simić kazao je novinarima da nije upoznat sa pomenutim slučajem.

– Koliko mi je poznato mrtvačnica dobro funkcioniše i šta se sada dogodilo, ne znam. Niko mi se nije obraćao kada je riječ o tom pitanju, rekao je Simić.

DERVENTA: POKOJNICU NISU HTJELI DA PRIME U MRTVAČNICU JER NIJE GOLA!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-