Da li možete da uočite tajnu kameru koju lopovi koriste na bankomatu?

Policija upozorava korisnike bankomata da budu posebno pažljivi kada podižu novac jer je jedan policajac slučajno otkrio skrivenu kameru na bankomatu kada nije bio na dužnosti.

 

 

Skriveni objektiv, koji bi teško primjetilo neutrenirano oko, otkrio je policajac na bankomatu u Londonu, a upozorenje važi za sve stanovnike Evrope.

 

Te kamere snimaju PIN koji koristite kada podižete novac na bankomatu i zato je izuzetno važno da pokrijete svoj PIN dok to radite.

 

1

 

Kamere su obično sakrivene iza dodatnog panela postavljenog preko slota za izdavanje priznanice sa namjerom sa špijuniraju PIN-ove korisnika koji ništa ne sumnjaju dok podižu novac.

 

2

 

Jednom kada otkriju PIN, prevaranti su u stanju da ukradu kartice i podignu velike sume novca prije nego što korisnik otkaže karticu.

 

3

Fotografija ispod pokazuje dodatni panel nakon što ga je uklonio oprezni policajac. Pravi slot se nalazi iza njega.

Poznato je da prevaranti takođe koriste poseban uređaj koji se uklapa u slot za karticu, a koji je dizajniran da kopira informacije koje se nalaze na magnetnoj traci na kreditnoj kartici. Ovi prevaranti koriste i metode “gutanja” kartice korisnika, da bi se kasnije vratili, uklonili zamku i iskoristili zadržane kartice.
Korisnicima bankomata se preporučuje da provjere mašinu svaki put pre korištenja, kao i da sakriju tastaturu dok unose PIN. U slučaju da primjetite neke nepravilnosti ili mislite da ste prevareni, obavijestite policiju


Izvor: Novi.ba

Da li možete da uočite tajnu kameru koju lopovi koriste na bankomatu?

| FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-