Crvena uzbuna uoči vikenda: Zbog nevremena se očekuje saobraćajni haos, oprez ako krećete ka moru

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatsku u petak očekuje umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe vrijeme. Povremeno će padati kiša, naročito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Zbog izrazito snažnih udara bure, koja će na mahove puhati do 165 kilometara na sat, meteoalarm je izdao crvenu uzbunu za podvelebitsko područje i Kvarner.

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – navodi se u upozorenju Meteoalarma.

S obzirom da petkom obično počinje smjena turista, bude li ograničenja u prometu zbog vjetra, mogu se očekivati veliki problemi. Za vikend će na kopnu biti pretežno, a na Jadranu promjenljivo oblačno. Povremeno kiša, posebno u Lici i Dalmaciji te u istočnoj Hrvatskoj gdje može biti i obilnija u subotu te u nedjelju ujutro.

Početkom sljedeće sedmice sunčanije, još samo mjestimice na kopnu uz moguću kišu, piše Jutarnji.hr.

Crvena uzbuna uoči vikenda: Zbog nevremena se očekuje saobraćajni haos, oprez ako krećete ka moru

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-