ĆIRO STAO UZ SRBIJU I OPLEO PO ALBANCIMA

Srbija se i dalje ne može pomiriti s porazom od Švicarske (1:2) na Svjetskom prvenstvu. Kao da za Srbijance nije dovoljno što su Švicarci slavili uz pomoć suca, već su oba pogotka zabili švicarski Albanci i proslavili pokazivanjem albanskog grba. Nakon utakmice kažnjeni su i jedni i drugi.

 

 

“Ja ne mogu shvatiti da se tako postavlja FIFA koja bi trebala biti jedna institucija, a uporno ispadaju glupi kao noć… Oni su jedni obični glupani. Je**m ja njima mater! Eto, mogu mi lupiti suspenziju zbog ovoga, ali baš me briga. Moram reći da Ćiro Blažević FIFA-i je** mater”, rekao je legendarni hrvatski trener za “Kurir”.

 

FIFA je nakon utakmice zbog proslave kaznila strijelce Shaqirija i Xhaku s po 10 hiljada franaka, a predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić kažnjeni su s po pet hiljada franaka zbog komentara suđenja.

 

“Grozno mi je to, oni su se našli tu da samo potenciraju svađu i da traže neke dlake u jajetu. Prave se važni na nekim budalaštinama koje nemaju vitalnog značaja za sport.

 

“Kurir piše da je time Ćiro stao uz Srbe nakon “skandalozne odluke FIFA-e da progleda kroz prste švicarskim Albancima”. Inače, Srbija večeras od 20:00 sati igra protiv Brazila i pobjeda je samo vodi u osminu finala Mundijala.

Izvor: Sport.ba

ĆIRO STAO UZ SRBIJU I OPLEO PO ALBANCIMA

| Slider, Sport |
About The Author
-